Belmundo

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01/03/2018 - 31/03/2018
00:00

Categorieën Geen Categorieën


Belmundo logoBelmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Ook Amnesty International doet er aan mee.
Dit vindt plaats in de maand maart (1/3 tot 31/3) en omvat tientallen activiteiten.
Voor alle informatie: zie https://belmundo.org/

Cine Belmundo

Tijdens de maand maart wordt elke week op dinsdag om 19u30 een interessante film vertoond in Studioscoop, met een inleiding bv. door de makers van de film.
Tracht tijdig aanwezig te zijn want soms worden de films niet in de grote zaal vertoond en is er op het einde geen toegang meer!
Inkomprijs aan de kassa 9,5 Euro (7,5 Euro met korting)
De voorbije weken kwamen al Insyriated en The invisible City [KAKUMA] aan bod, de komende weken kunt u nog gaan kijken naar:

20/3/2018 om 19u30: Waiting for Giraffes over een Palestijnse dierenarts die de omgekomen giraffes van de dierentuin wil vervangen
27/3/2018 om 19u30: Huicholes over een volk in Mexico dat zijn heilige plaatsen wil beschermen tegen verwoesting door de mijnbouw
Zie https://www.facebook.com/events/342123126272897/  en https://belmundo.org/category/film/

Zaterdag 24 maart: Fire fest in het Coyendanspark naast de Sint-Baafsabdij van 16u tot 24u.

Er zit vuur in je cultuur! De winter is voorbij, het licht en de warmte keren terug. Over de hele wereld vieren mensen dit met feest, lekker eten en…vuur!
Vuur verbindt culturen en mensen, in het noorden en het zuiden.  Kom mee over vuur wandelen en springen, een vurig hapje eten en feestvieren!
De organisator is VOEM vzw, wat staat voor ‘Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims’, ontstaan uit de vroegere ‘Vereniging voor Islamleerkrachten Vlaanderen’ (V.I.L.V.). Daaruit is de koepelvereniging VOEM gegroeid.
AI logo kaarsAI Gent zal er aan deelnemen met een standje, en ook wij hebben wel iets met vuur: de kaarsvlam in ons logo, ‘mensenrechten verdedig je met vuur’, …
We zullen ook briefschrijfacties aanbieden die handelen over culturele, godsdienstige, … mensenrechtenschendingen. Zie https://belmundo.org/activiteit/fire-fest/

Zaterdag  24  maart: Straffe Koffiemarkt, in het Vredeshuis,  13u30 tot 18u
Met proeverijen, slam poetry, workshops, …
Inschrijven via honducaras@hotmail.com  voor de workshop “piñata” en de historische koffiewandeling door Gandante/Artoria, met betaling ter plaatse.
Rest is gratis. AI Gent doet mee met een briefschrijfactie.
Zie https://belmundo.org/activiteit/straffe-koffiemarkt/

Straffe Koffie Markt