Kunstveiling

 
Via deze site is er een online kunstveiling ten voordele van Amnesty International.

Klik op de miniatuurweergave hieronder voor detailgegevens over het werk in kwestie, of navigeer via het menu rechtsboven.
Bieden kan telkens via het reactievenster onderaan.

Josée Galmart 1 kl Josée Galmart 2 kl Josée Galmart 3 kl Josée Galmart 4 kl
 
 
 
 
De werken kunnen op afspraak bezichtigd worden bij
Gert Verdonck. Gelieve haar desgevallend na de werkuren
te contacteren op nummer 09 224 44 78 of via mail:
gert.verdonck@belgacom.net

Josée Galmart was jarenlang een gepassioneerde beeldhouwster.

Haar beelden zijn gemaakt in een unieke, zelfontworpen en in de loop der jaren steeds meer verfijnde techniek die de herinnering aan versteende vegetatie oproept. Het betreft zeer persoonlijke om niet te zeggen intieme variaties op een aantal vaste thema’s: genealogie, familiebanden, relatie moeder-kind en man-vrouw, de antinomieën liefde-eenzaamheid, macht-onmacht, vervulling-frustratie, droom-werkelijkheid, de troost van poëzie en natuur, enzovoort.

Primitieve kunst en kindertekeningen zijn ongetwijfeld inspiratiebronnen geweest, dat kunnen we afleiden uit de vaststelling dat ze, liever dan realisme of stilistische vervormingen na te streven, steeds weer op zoek ging naar de essentie van het mens-zijn en van de relaties tussen mensen. Wellicht valt er nog veel meer in te zoeken en misschien ook in te vinden.

Na haar overlijden liet ze heel wat werken na. De zussen van Josée verkopen de werken en de opbrengst gaat naar een goed doel. In het geval van deze vier werken is dat Amnesty International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *