AG37

foto gr37
Enkele (oudere) leden van de groep

contactpersoon:
André De Messemaeker
Oscar De Reusestraat 64
9040 Gent
tel. 09 228 93 48
e-mail: andre.de.messemaeker@skynet.be

 

Even voorstellen

De huidige lokale groep 37 is eigenlijk een fusie in 1993 van de ‘oude’ groepen 37 en 18, die al een ruime staat van dienst hadden. Eind 2002 kon het 25-jarig bestaan gevierd worden. Enkele leden hebben intussen een ‘bezadigde leeftijd’ bereikt maar gelukkig is er de laatste jaren versterking met jonge krachten zodat er een mix ontstaan is met zowel twintigers als zeventigers en alles daartussen.

Schrijfacties

AG 37 is vooral een schrijfgroep, waarbij de talenkennis die in de groep aanwezig is uiteraard een troef is. De voorbije jaren werd gewerkt rond verschillende DAF’s (in China en Grote Merenregio). Omdat we enkele keren ingeschreven hebben op het einde van een gevangenschap konden we de DAF ’s vrij snel afsluiten. Daarnaast zijn we al zeer lang actief rond Colombia. We schrijven geregeld brieven en proberen ook af en toe een actie te doen (zoals het uitnodigen van Colombiaanse mensenrechtenverdedigers als ze België bezoeken). Na de ‘stop geweld tegen vrouwen’ campagne zijn we verder actief gebleven in dit dossier. Natuurlijk doen we ook mee aan alle grote campagnes en schrijven we maandelijks ook nog een aantal brieven van de website.

Acties

AG 37 neemt ook deel aan acties, zij het eerder als volger dan als initiatiefnemer. We proberen zoveel mogelijk de acties die de regio op het getouw zet te steunen zoals bv. in 2011 alle acties ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van AI, de jaarlijkse quiz, de stand op de Gentse Feesten…

We doen mee aan de eindejaarcampagnes en staan al zeer lang met onze stand met kaarsen en wenskaarten aan de Delhaizes in Ledeberg en Wondelgem en boeken er elk jaar een mooie omzet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *