AG132

contactpersoon:
Joke Steyaert
Jagerstraat 25
9070 Destelbergen
tel. 09 356 61 92
e-mail: joke.steyaert@skynet.be

 

Groep 132 is een bonte – overwegend vrouwelijke – groep van AI-enthousiastelingen die ondertussen ook een vriendengroep geworden is. De groep bestaat al sinds 1984, een paar van de stichtende leden zijn nog steeds bijzonder actief.

De laatste tijd werken we heel sterk rond de regio van de Grote Meren en dan vooral Congo. De problematiek van de kindsoldaten en de rechteloosheid zijn in dat land zo pertinent aanwezig, de casussen schokken ons steeds opnieuw. We blijven de moed erin houden om toch te blijven schrijven. Ook Israël/Palestina is één van onze ‘werkterreinen’. Ook wat dat land betreft zijn we keer op keer verontwaardigd over de zo massale schendingen van de mensenrechten die zich daar voordoen. Uiteraard werken we ook rond alle problematieken die te maken hebben met vrouwenrechten. Ook die informatie blijft ons raken en motiveert ons om te schrijven.
Daarnaast proberen we ook in te spelen op spoedacties van waar ook ter wereld.
Onze opdracht van fondsenwerving wordt meestal Bourgondisch omfloerst. Halverwege maart organiseren we een coq-au-vin-etentje voor een 150-tal mensen. Dat brengt uiteraard goed op. Daarnaast werken we in de eindejaarsperiode ook telkens mee met de kaarsenverkoop. We proberen ook elk jaar aanwezig te zijn op de AI-dag en de Algemene Vergadering. Waar mogelijk sluiten we ook aan bij activiteiten die regionaal of nationaal georganiseerd worden.
We komen een tiental keer per jaar samen. We nemen het nieuws van Antwerpen door en zetten ons dan aan het schrijven voor bovenvermelde landen of thema’s. Als het AI intern blaadje is verschenen nemen we dit ook grondig door tijdens de vergadering. In augustus doen we telkens een speciale vormingsdag, met terugblik op het voorbije jaar en planning van het volgende werkjaar. De taken in de groep proberen we zo goed mogelijk te verdelen maar elkeen doet wat hij wil en kan en dat respecteren we van elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *