Voorbije acties

directeur AI Vlaanderen in het Vredeshuis op 19 mei

Wies De GraeveOp vrijdag 19 mei kwam de directeur van AI Vlaanderen Wies De Graeve spreken in het Vredeshuis. Hij had het over mensenrechten in tijden van populisme en migratie.
Daarna was er een etentje ten voordele van Amnesty International, op het menu stonden aperitiefhapjes, chili sin carne en dessert.
AG159 stond in voor de organisatie.


 

Moederdagactie op 14 mei

Maxima Acuna uitsnVoor onze jaarlijkse actie op de Kouter gingen we dit keer het plein op voor boerin Máxima Acuña uit Peru. Ze dreigde haar land te verliezen.
Iedereen die tekende kreeg een bloemetje.
 


 

Lezing Tom Van de Weghe op 12 mei

Vrt-Journalist Tom Van de Weghe sloot zijn correspondentschap in de VS af met een reis door zowat alle staten. Tijdens talloze gesprekken met Amerikanen zocht hij naar de diepe buik van het verscheurde land en schreef dat op in een boek Tom in alle staten.
Affiche - Tom Van de Weghe - klDe Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gaan de geschiedenis in als een van de meest ongewone verkiezingen in decennia.
Trump verbrak als meester-provocateur elke politieke regel die er te verbreken viel, en kreeg daar nog applaus voor ook. De angst voor de andere en voor het onbekende wist hij perfect te bespelen. Door toevallige ontmoetingen, letterlijk met de man of de vrouw in de straat, besefte Tom Van de Weghe dat Amerika zich meer dan ooit op een belangrijk kruispunt bevond.
De lezing vond plaats in De Brouwerij te Sint-Martens-Latem, de organisatie was in handen van AG61.


 

Fototentoonstelling ‘art1 in beeld’ van 15 april t.e.m. 7 mei

De tentoonstelling was te zien in de Zebrastraat Gent in samenwerking met Curieus.
Art1 in beeldDeze tentoonstelling, die vorig jaar getoond werd in de Sint-Niklaaskerk, kan gebruikt worden 
door groepen en andere verenigingen. Er kan ook uitgekeken worden naar geschikte plaatsen om ze te tonen.
 Laat maar weten aan Luc
info op http://art1inbeeld.wixsite.com/art1inbeeld/tentoonstelling


 

Belmundo van 1 tot en met 31 maart

Belmundo 2017

De laatste jaren vindt Belmundo plaats in de maand maart. Gedurende een maand organiseerden Gentse organisaties tientallen activiteiten rond internationale solidariteit. AI Gent deed mee met enkele activiteiten die hierna opgesomd worden. Het thema was dit jaar ‘een andere economie’.

– Belmundo cinema met 3 films op dinsdagavond in Studioscoop
‘Samsara’ op 7/3: een visuele wereldreis langs de pracht en praal van onze planeet waarbij chaos en vernieling niet geschuwd worden
‘The Ecocomics of Happiness’ op 14/3: een wereld die in 2 richtingen evolueert: enerzijds globalisering en macht van de markt, anderzijds het wereldwijde verzet tegen dit beleid
‘Demain’ op 21/3: door het tonen van positieve en concrete initiatieven ontdekken hoe de wereld er morgen zou kunnen uitzien
http://belmundo.org/category/film/

– Zondag 19 maart: Coöperaties, c’est quoi ça: een interactieve belevingstocht in en rond de Vooruit (begin en einde)
Tijdens deze korte wandeling (die iedereen op zijn/haar eigen tempo kon doen) bezochten we 5 plaatsen en werd de geschiedenis van de coöperaties in Gent behandeld, werd bekeken hoe de coöperaties in het Zuiden werken en werden voorbeelden gegeven van Gentse coöperaties vandaag.
Na de wandeling was er een drankje in de Vooruit waar op dat ogenblik Blauwdruk plaatsvond (reflectie over de toekomst van Vooruit).
http://belmundo.org/activiteit/cooperaties-cest-quoi-ca-een-interactieve-belevingstocht/

– Zaterdag 25 maart: Straffe Koffie met Fiesta Hondureña in Feestzaal Cocteau
Organisator: Honduraswerkgroep i.s.m. Vredeseilanden, Gents MilieuFront, Oxfam-Wereldwinkels, Schrijnwerk
AI Gent zorgde voor een schrijfactie.
http://belmundo.org/activiteit/straffe-koffie-met-fiesta-hondurena/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *