AG86

contactpersoon:
Eveline Van de Velde
Nieuwe Wandeling 117
9000 Gent
tel.  09 224 15 98
e-mail:  eveline.vandevelde@skynet.be

Wie zijn we?

Onze groep ontstond in 1978 en is nog steeds even actief en gemotiveerd als de 1e dag.
Na talrijke successen geoogst te hebben bij individuele adoptie-gevallen, waarbij we de vrijlating bekwamen van gewetensgevangenen o.a. in Libië, DDR, Noord-Korea en Tunesië, heeft de groep zich langzamerhand op landenspecialisatie toegespitst. Vandaag werken we hoofdzakelijk op het Grote Meren–gebied in Afrika en Colombia.

De groep neemt ook telkens deel aan de grote wereldwijde acties.

De hoofdactiviteit van de groep is sinds haar ontstaan het schrijven van brieven (en recenter het verzenden van mails en faxen). Onze leden treden niet graag op de voorgrond. Alhoewel de evolutie, zoals het beleidsplan van Amnesty nauwgezet gevolgd wordt door de leden, zal je ons dus waarschijnlijk amper of nooit ontmoeten op vergaderingen op nationaal of regionaal niveau.

Het enig moment waarop de groep echt naar buiten treedt is voor de eindejaarsactiviteiten, lees kaarsen- en kaartenverkoop.

U zult het begrepen hebben: lokale groep 86 is een groep van bezige bijtjes die in alle stilte en met veel discipline en toewijding de pen steeds ter hand houdt om onmiddellijk op ‘urgent’ en ‘niet-urgent actions’ te reageren.

Cases

Onze landenspecialisatie bestrijkt :
• Colombia
• Grote Meren regio (Afrika)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *